dijous, 9 de febrer del 2017

Vigorèxia:

Què és?
Els vigorèctics tenen una obsessió tan gran per l'aspecte físic que es passen matí i tarda al gimnàs, es miren sempre al mirall i mai no es troben satisfets amb el seu cos. Només volen desenvolupar la massa muscular. A part de dedicar-se compulsivament a l'exercici físic, també modifiquen l'alimentació i poden arribar a prendre fàrmacs dopants. La vigorèxia és una afecció recent i no la reconeixen com a malaltia. 


És greu?
La pràctica desmesurada d'esport arriba a causar dependència de l'exercici físic i provocar símptomes diversos, com ara fatiga generalitzada o augment del dolor muscular i articular. Les substàncies dopants que prenen els vigorèctics solen tenir molts efectes secundaris i perjudicar la salut. La conducta d'un malalt de vigorèxia pot acabar en trastorns alimentaris i aïllament social.


 - Quines en són les causes?
Sembla que els vigorèctics tenen una predisposició genètica als comportaments obsessius i compulsius, però també hi intervenen factors socioculturals, com ara la influència dels mitjans, que presenten l'home fort i atlètic i d'èxit social i sexual. Per una altra banda, les persones amb vigorèxia comparteixen trets individuals: baixa autoestima, nivell alt d'autoexigència i poca tolerància a la frustració.

Té solució?
Si saps d'algú que pateixi vigorèxia, té solució, però amb ajut professional, hauràs d’anar el metge de capçalera perquè t'orienti. Si et diagnostiquen vigorèxia hauràs de seguir un tractament específic amb un equip mèdic multidisciplinari per arribar a restablir uns hàbits alimentaris saludables i deixar de desviure't per la cura del cos.


Aquest trastorn pot ser tractat gràcies a ajuda professional i en cas que creguis que alguna persona pot patir vigorèxia li pots donar uns quants consells per a que faci esport però sense obsessionar-se per a una vida saludable i convèncer a aquella persona. Els excessos no són bons per la salut del nostre cos. En cas de creure convenient ingerir complements dietètics, que consulti amb el seu metge o farmacèutic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada