dijous, 3 de novembre del 2016

Extincions

     Què és l'extinció?

Desaparició total d’una espècie en el planeta. Durant la llarga història del planeta hi hagut moltes extincions causades per canvis climàtics, vulcanisme, inundacions, sequeres.

Però últimament ha sigut per causes de l’activitat humana, i això es anomenat la Crisi de Biodiversitat.
A més, quan hi ha poblacions petites el seu risc és major, ja que són més dèbils amb fenòmens com incendis, ciclons..., així també són susceptibles a la pèrdua de variabilitat genètica i cada vegada s’estan emparellant entre poblacions petites més.
Així mateix, es perd la variabilitat genètica i la biodiversitat.



Causes d’extinció d’espècies

La mitjana de vida de la majoria de les espècies és de 10 milions d'anys, encara que això varia. Així hi ha diferents causes que poden fer desaparèixer segons l'espècie:
  • ·        Genètica i fenòmens demogràfics

La genètica de poblacions i dels fenòmens demogràfics afecten a l'evolució, ja que la mutació és la clau de l'evolució. Dels fenòmens geogràfics més important és la limitació territorial. També la selecció natural que fa desaparèixer les espècies més febles.



  • ·    Contaminació genètica

Les espècies de raça pura han anat evolucionat a i barrejant-se naturalment. Però amb el procés de la contaminació genètica(hibridació controlada)cada espècie tria les variants millors per la seva supervivència i així eliminar altres .
  •     Degradació de l'hàbitat

La degradació de l'hàbitat és la més important actualment. És a dir, l'agricultura, l'expansió urbana, la tala, la mineria i algunes pràctiques de pesca.




Les conseqüències de les extincions de diferents espècies solen ser l’evolució d’altres i per tant, canvis en l'ecosistema. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada