dimecres, 9 de novembre del 2016

Els dinosaures

L'extinció més coneguda és la dels dinosaures, per tant, podem trobar molta informació sobre les seves característiques, com vivien, com es van extingir, etc. 
Els dinosaures són rèptils que dominaven el món fa més de 160 milions d'anys. Naixien d'ous del tamany d'una pilota de fútbol; per tant, eren ovípars.


N'hi havien que menjaven herba, ous, carn i peixos. Tenien la pell rugosa, gruixuda i de colors foscos, per passar desapercebuts i poder-se amagar entre les plantes. Alguns tenien bonys a la pell que els protegien dels atacs d'altres dinosaures, i d'altres tenien unes banyes per defensar-se i atacar els seus enemics.




La cua, per exemple, els hi servia per fer soroll o defensar-se dels deus contrincants, a qui podien ferir o fins i tot, matar. Altres la feien servir només per mantenir l'equilibri i no caure mentre corrien. Tenien les ungles grans i llargues per poder agafar els animals i que no fugissin. 

L'extinció dels dinosaures fa uns 65 milions d'anys va estar provocada a causa d'un asteroide de 10 quilòmetres de diàmetre que va causar una catàstrofe ambiental, entre elles tsunamis gegants, incendis arreu de la Terra, grans canvis de temperatura...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada