dimecres, 8 de febrer del 2017

Anorèxia:

Què és?
L’anorèxia és un trastorn alimentari molt greu que afecta majoritàriament a les noies adolescents. Les persones que ho pateixen tenen una obsessió excessiva amb la figura, per això no mengen quasi per no guanyar pes i per molt que aprimin sempre es veuen grasses. La seva autoestima va relacionada amb l'opinió que tenen del seu cos.


Quins son els símptomes?
Alguns dels símptomes són menjar molt poc, no menjar calories, perdre molt pes però continuar veient-se molt gras, poc a poc anar tornant-se més introvertit, procura menjar sol, fer exercici excessiu, tenir fred...

És greu?
En alguns casos pot arribar a ser mortal .En els casos més greus s'arriba a la màxima destrucció  cauen els cabells; les ungles es tornen trencadisses; hi ha alteracions hormonals, un gran risc d'osteoporosi; insomni; hipotèrmia, etc.

Quines són les causes?
El perfil de les persones que pateixen anorèxia són unes persones insegures, amb baixa autoestima, un gran sentit del deure i poca tolerància a la frustració. D'una altra banda, se sap que hi ha un component genètic que predisposa a tenir la malaltia quan la persona fa règims inadequats i comença a perdre pes. També hi té molt a veure la influència dels mitjans: el culte als cossos prims i la suposada relació entre estètica, bellesa i èxit.

Te’n pots sortit?
De l’anorèxia se’n pot sortir amb ajuda professional. Si et diagnostiquen anorèxia hauràs de seguir un tractament amb un equip mèdic. També trobaràs grup d’ajuda mútua i associacions contra l’anorèxia.



En la majoria de casos d’anorèxia una de les causes principals és la pressió social que és alimentada per les xarxes socials i els canons de bellesa que també imposa la televisió a més a més majoritàriament les persones són insegures amb elles mateixes i amb el seu cos.
En el cas que vegis una persona propera que pateixi els símptomes us recomanem que intentis ajudar  a la persona afectada i demanis ajuda a persones que en son especialitzades en el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada